Na huspeninu potrebujeme :
bravčové kože cca 0,5kg, cca 2paprčky, mäsové kosti cca 0,5kg,udené bravčové mäso cca 0,5kg, koreňovú zeleninu podľa potreby,chute cca 3 mkrvy,1 petržlen,kúsok zeleru.,soľ,vegeta
Postup:
Kože,paprčky,kosti a mäso zalejeme 5 litrami vody. Pomaly varíte na miernom ohni.Keď sa voda vyvarí treba ju doliať.Varíme minimálne 5-6 hodín. Hodinu pred dovarením pridáme zeleninu. Pridáme soľ a vegetu.Necháme to variť dalšiu hodinku. Po dovarení všetko vyberieme mäso,kože paprčky,kosti,zeleninu.Vývar prelejeme cez sitko a odstráňime tuk.Do vopred pripravených nádob a misiek nakrájame zeleninu a mäso odobraté od kosti.Kosti dáme nášmu domácemu miláčikovi.Do pripravených misiek so zeleninou a mäskom pridáme naliatím vývar a necháme vychladnúť.Podávame na druhý deň spolu s chlebíkom,nakrájanou cibuľkou na kocky a zalejeme octom.Tento recept mám od mojej maminy.
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ.