Bojnický zámok - Čierna pani

02.12.2012 14:28

Na Bojnickom zámku žil veľmi vážený pán spolu so svojou vernou a oddanou manželkou, povahou ako anjel.  Pomoc u nej našiel každý, až do jedného dňa. Pán hradu sa vrátil domov, kde natrafil na  závistlivcov. Ľudia mu nahovorili že mladá pani hradu ho podvádzala. Zloprajná rodina a falošní svedkovia prinútili porotcov k neobvyklému rozsudku.  

Zámocká pani  je povinná skočiť aj spolu s dieťaťom, ktoré sa narodili po jeho odchode zo zámku na vojnu z Huňadyho veže do kamennej priekopy. V prípade jej neviny sa jej nič nestane,v prípade že zhrešila skončí jej život na dne priekopy.
  

 V nešťastní  deň sa zhromaždili Bojničania a čakali čo sa stane. Nestalo sa tak.  Zámocká pani aj spolu s jej dieťaťom bola pripravená na skok z veže. Miesto pádu na dno priekopy ju aj jej dieťa vynieslo vysoko do neba.

Porota spolu s pánom hradu chceli odísť, len zrazu začuli hluk a zrútenie sa do priekopy.Na mieste kde mala skončiť zámocká pani našli  roztrhané šaty a rozbité hlavy s vyplazenými jazykmi. Boli  to hlavy klebetníkov a závistlivcov. Trest za ich smrteľné hriechy.

   Zámocky pán odišiel navždy do kláštora.

Od tých čias počuť  popri Huňadyho veži čudesné hlasy a zvuky . Sú to hlasy a  duše zloprajnej rodiny.

 Uvidia ich však len tí, ktorí sú bez hriechu a nie sú neveriaci.

© 2010 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si webové stránky zdarma!Webnode